Aké funkcie a vlastnosti poskytujú deliace steny zo skla a aké majú výhody?

Bývanie

Či už sa pozrieme na veľké kancelárske miestnosti, pomerne rozľahlé interiéry väčších domov alebo naopak na priestory v menších bytoch, prakticky všade dokážeme využiť funkciu a kvality, ktoré ponúka deliaca stena.

Spálňa, oddelená miestnosť, posteľ

A nie, nevravíme o sadrokartónových či murovaných stenách, ale o pomerne modernej a hlavne vzdušnejšej alternatíve, ktorá zaberie prakticky len minimum miesta, avšak poskytne viditeľné rozdelenie. Takisto nebude izolovať potrebný prísun prirodzeného svetla a priestory budú opticky zväčšené. Vravíme teda o možnosti praktických deliacich stien, akými sú sklenené steny http://lmmont.sk/sklenene-realizacie/sklenene-deliace-steny/.

· V podstate ide o to, že konkrétny priestor bude viditeľne predelený na potrebné časti, avšak tieto nebudú zbytočne izolované a tvoriť stiesnenú atmosféru.

Áno, ako už bolo spomenuté, za pozitívnu stránku sa v prípade sklenených deliacich stien požaduje ich schopnosť prepúšťať prirodzené svetlo a šíriť ho tak interiérom ďalej. Avšak na druhej strane si môžeme uvedomiť, že po vizuálnej stránke nemusí ísť o dostatočné súkromie.
rozbité sklo

· V takom prípade je tu ale možnosť zvoliť namiesto číreho skla grafickú potlač alebo textúru, respektíve neprenikavý či ozdobený variant.

V prípade číreho skla, prípadne iných a teda zmienených možností vravíme vo všetkých prípadoch nielen o funkčnej stránke, ale hlavne o tej estetickej. Steny, a to predovšetkým zo skleneného materiálu ukážu dobre prakticky všade a prispôsobivosť je spolu s nenahraditeľnou eleganciou ich silnou stránkou. Nechýba ani efekt istého luxusu a už spomenuté praktické stránky s nádychom odľahčenosti a modernosti. Takéto prevedenie dokáže nielen vizuálne, ale aj funkčne obohatiť celý interiér, respektíve estetiku miestností, v akých sa táto stena bude nachádzať.

Z pohľadu bezpečnosti vravíme o výrobe z tvrdeného, čiže kaleného skla, ktoré je oproti bežnému sklu až niekoľkonásobne odolnejšie voči nárazom.