Facebook a pár užitočných funkcií, o ktorých ste možno nevedeli

Facebook sa stal fenoménom dnešnej doby. Medzi mladými je veľmi obľúbený a aj náležite využívaný. Nahradil totiž četovanie, pretože ponúka oveľa väčšie množstvo funkcií, ktoré poskytujú slobodnejšie a pohodlnejšie spojenie používanie po každom prihlásení. Prípadné prekážky sa dajú odstrániť nadobro a potom sa nám bude pracovať oveľa príjemnejšie.

média

Efektívne ešte viac zefektívniť
Funkcie Facebooku sú už na vysokej úrovni a je ich množstvo, ale ešte vždy sa nájdu rezervy, ktoré sa v ňom skrývajú. Skúsme nájsť spôsob, ako z nich vytiahnuť maximum, aby sme dosiahli čo najviac praktických a ešte efektívnejších funkcií na zlepšenie práce a zážitkov z nej. Nastavme si Facebook do podoby, ktorá bude najvýhodnejšia predovšetkým pre nás ako užívateľa.

  • Príspevky, ktoré vás zaujali, si uložte

V tejto sieti pribudne každý deň neskutočne veľa príspevkov a mnoho z nich je takých, ktoré nás zaujmú. Prax je však vo všeobecnosti taká, že článok si prečítame alebo len narýchlo prejdeme očami, podľa nálady označíme laikom a od tohto momentu je pre nás už minulosťou. Zabudneme naňho veľmi rýchlo, lebo už na nás čakajú kvantá nových príspevkov. Jedným zo spôsobov, ako sa k nim po čase vrátiť, je najzaujímavejšie z nich si uložiť, a tak sa vám nestratia v mori ostatných. Jednoducho len kliknite v pravom rohu na možnosť „uložiť“ a k článku sa môžete vracať po dobu troch rokov.

aplikace

  • Nemáte chuť s nikým četovať? Vypnite sa.

Každý užívateľ Facebooku to istotne pozná: zaujíma vás čo sa deje na sieti, chceli by ste sa dozvedieť niečo od priateľov, čo majú nové alebo si prelistovať nejaké príspevky, ale do dlhých debát sa vám púšťať nechce. O tom, že ste prihlásení, ostatných informuje vaša „zelená kontrolka“ a tým je každému jasné, že sa môže s vami spojiť a komunikovať. Nereagovať a neodpísať im je tiež riešením, ale bolo by to nezdvorilé. Riešením je maskovanie sa. Urobíte to tak, že kliknete na koliesko pod okienkom „čet“ a vyberiete možnosť „vypnúť chat“. Teraz už nebudete videní a môžete prezerať čo len chcete. Tento krok sa dá použiť aj v prípade, že sa chcete zatajiť pre jedným konkrétnym priateľom: otvorte si okienko len tejto jednej osoby a postupujte rovnako.